013 8200254       Informatie MA-VR 8.30 uur - 17.00 UUR       013 8200255       Servicedesk MA-VR 7.30 uur - 18.00 UUR

Werk. Het is wat je doet. Niet waar je heen gaat.

Beste MKB’er. Wees eens eerlijk: hoe dynamisch is je organisatie nu echt? Nog net zo ondernemend en levendig als een paar jaar terug? Een organisatie waar de creativiteit vanaf spat, zonder veel vaste organisatiestructuren, maar met een enorme drive?

Het is soms lastig om toe te geven, maar bedrijven die al langer meedraaien zijn vaak onbewust ingedut. Werkzaamheden verlopen routinematig, bijna op de automatische piloot. Werknemers én management hobbelen achter elkaar aan, van huis naar kantoor en weer terug; dag in, dag uit.

MKB’ers: stop met treuzelen, verlaat het geitenpad!

Want wie nu niets doet, heeft over vijf á tien jaar een probleem. We bevinden ons midden in een explosie aan technologische ontwikkelingen. En die ontwikkelingen gaan niet in kleine stapjes, maar razendsnel. De exponentiële groei van technologie heeft invloed op hoe we denken, praten en… werken.

Peter Diamandis, medeoprichter van Singularity University, roept het niet voor niets: veertig procent van de Fortune 500-bedrijven zal over tien jaar niet meer bestaan. Weggeconcurreerd door de Uber of Airbnb in zijn branche. De industriële revolutioe 4.0 is onomkeerbaar. Wie niet wakker wordt loopt het risico een Kodak-momentje mee te maken. Voor bedrijven zit er maar één ding op: schud je team wakker en verlaat dat geitenpad.

Drie tips om nú mee aan de slag te gaan

Tip #1. Kies voor flexibel werken (flexwerken)

Met de online werkplek van CompX ICT & Telecom stimuleren wij het flexwerken bij onze klanten. Wanneer je als bedrijf bijvoorbeeld gaat verhuizen naar een nieuw kantoor, dan is dat de perfecte gelegenheid om je werknemers uit te dagen om te gaan flexwerken. Want als er iets is waarmee je werknemers letterlijk uit hun comfortzone haalt, dan is het wel een nieuwe omgeving. In een kantoor met flexplekken besluiten werknemers zelf op welke werkplek ze aan de slag gaan. En als ze dat liever thuis doen, dan kan dat natuurlijk ook. Graag zelfs, want thuiswerken biedt een hoop voordelen. Denk eens aan de besparing van reiskosten. Maar ook qua efficiëntie gaan bedrijven erop vooruit wanneer werknemers thuis in hun eigen ritme werken. Of dat nu nog een paar uurtjes na het avondeten is, of ’s ochtends vroeg – wanneer ze normaal in de file zouden staan.

Lees alles over Online Werken >>

Tip #2. Breng je IT én telefonie naar de cloud

Ondanks de voordelen van flexwerken, zijn de mogelijkheden bij veel bedrijven nog beperkt. Werknemers zijn genoodzaakt naar kantoor te komen, enkel omdat de telefooncentrale nog met een draadje aan de muur bevestigd is. Waar de zakelijke IT-omgeving steeds vaker wordt overgezet naar de cloud, wordt telefonie nog te vaak vergeten. Zonde! Bij CompX ICT & Telecom pakken we het anders aan: we eat our own dog food. Wij gebruiken onze clouddienste die we inzetten voor het MKB natuurlijk ook zelf. Resultaat? Men werkt altijd en overal. Want dankzij een telefooncentrale – rechtstreeks uit de cloud – toveren medewerkers hun smartphone overal eenvoudig om tot vaste telefoon. En met een eigen simkaart zijn zij zelfs niet langer gebonden aan één enkel device. Work anywhere, dat is het motto.

Lees alles over de 150 functies voor het Online Bellen >>

Tip #3. Haal jonge mensen in huis

Met zo’n Work Anywhere-gedachtengoed en de juiste technologie, ben je als bedrijf in staat de belangrijkste stap richting een succesvolle toekomst te zetten: het aantrekken van jong talent. Want zonder millenials en digital natives aan boort ben je als bedrijf nergens – het is deze generatie die een bedrijf fris, fruitig en innovatief houdt. En ja, dat is nodig. Als we Diamandis moeten geloven is de gemiddelde levenscyclus van een bedrijf namelijk gezakt van zevenenzestig jaar tot vijftien jaar. Radicale innovatie is de enige redding. Dus hup, vooruit en geen getreuzel: werk aan je toekomst, voordat het te laat is.

Altijd en overal bereikbaar

In een dag zitten 24 uren. Die uren kunnen veel flexibeler en efficiënter worden ingezet. Zakelijke communicatie waar en wanneer u maar wilt: dat is ‘out of office 2.0’. Van 8:30 uur tot 17 uur werken? Waarom niet van 7 uur tot 13 uur en vervolgens van 17 uur tot 21 uur, omdat dat beter uitkomt. En waarom per se op kantoor?

De werknemer van nu heeft behoefte aan meer flexibiliteit. De 24 uren van de dag kunnen veel flexibeler en efficiënter worden ingezet. Door de online conferencing tools en oplossingen van nu slim in te zetten binnen uw bedrijf. CompX ICT & Telecom denkt in oplossingen. En dat betaalt zich ruimschoots terug. Tijdbesparing. Efficiëntere vergaderingen. Minder werkplekken. Brandstofbesparing. En werknemers met meer zeggenschap over hun tijd. Daarom;

Werk. Het is wat je doet. Niet waar je heen gaat.

Ben jij benieuwd wat CompX ICT & Telecom kan betekenen voor jouw bedrijf? Wil je weten of jouw bedrijf klaar is voor flexwerken? Bekijk onze diensten op onze website of vraag hieronder een gratis en vrijblijvend gesprek aan met één van onze medewerkers.

Leave a Reply