013 8200254       Informatie MA-VR 8.30 uur - 17.00 UUR       013 8200255       Servicedesk MA-VR 7.30 uur - 18.00 UUR

Mijn week begon weer perfect. Ik opende afgelopen maandag mijn Outlook en daarin stond een terugbelverzoek. Een terugbelverzoek van een ex-klant die ons vorig jaar helaas heeft verlaten.

Terugdenkend aan de periode dat deze ex-klant nog klant was en natuurlijk aan de periode dat wij afscheid namen van elkaar. Gelukkig is er altijd een goede verstandhouding geweest. Ook toen we uit elkaar gingen. Het bedrijf werd zoals zo vele bedrijven getroffen door de crisis. Zij kregen een aanbod van een concullega van ons waar ze bijna geen ‘NEE’ tegen konden zeggen.

Zij kregen een aanbod wat bijna te mooi was om waar te zijn. Wij kregen, dankzij onze goede verstandhouding, ook de kans om zo’n prachtig aanbod te doen. Maar helaas konden wij daar niet in meegaan, zonder een concessie te doen aan onze kwaliteit en dienstverlening.

En dus namen we afscheid van elkaar. Zonder een onvertogen woord en met onze volledige medewerking om één en ander goed over te dragen naar de nieuwe leverancier. Zo hoort dat nu eenmaal.

Nu, een jaar later heb ik een terugbelverzoek in mijn mailbox. Ik pak mijn smartphone en bel terug. Leuk om elkaar weer te spreken! Gelukkig gaat alles goed met mijn contactpersoon, zowel qua gezondheid en welzijn, maar ook zakelijk gaat het ze weer voor de wind. Zoals bij zoveel bedrijven, trekt het economisch allemaal weer een beetje aan. Helaas voor hen, gaat het op ICT-gebied niet zo voor de wind.

The will to please
Het aanbod van onze concullega bleek inderdaad te mooi om waar te zijn. De boel ligt er constant uit en ze krijgen onvoorziene en onverklaarbare facturen van hun ICT partner. Ik krijg de vraag of ik op korte termijn even bij ze langs wil komen om te kijken of wij weer wat voor hun kunnen betekenen. Men is het zat en wil weer terug naar een stabiele netwerkomgeving, naar de duidelijke afspraken die wij altijd met hen maakten over de kosten, het onderhoud van de ICT-omgeving en naar het stapje extra dat wij altijd doen voor onze klanten.

Ik maak een afspraak, om een paar dagen later even langs te gaan. Met een gevoel van blijdschap en trots hang ik de hoorn op de haak. Ik bedenk me, dat ik blij ben dat wij altijd proberen mee te denken in de (financiële) situatie van onze klanten, maar nooit zover gaan dat we een concessie doen aan onze kwaliteit van dienstverlening. Dan raak je heel soms een klant kwijt, die op een bepaald moment gevoelig is voor “prijs”. Zo nu en dan komen ze dus ook gewoon weer aankloppen, als blijkt dat kwaliteit en prijs toch echt in verhouding moeten zijn.

Ik zeg altijd maar zo; “Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.”

Leave a Reply