013 8200254       Informatie MA-VR 8.30 uur - 17.00 UUR       013 8200255       Servicedesk MA-VR 7.30 uur - 18.00 UUR

Online Bellen via VoIP

Inmiddels heeft digitaal bellen het gewone ‘analoge’ bellen grotendeels vervangen. VoIP is de verzamelnaam voor al het spraakverkeer via internet en wordt ook wel Voice over IP of VoIP genoemd. Het spraakverkeer gaat via datanetwerken op basis van het Internet Protocol. Het verschil tussen Online Bellen via VoIP en ouderwets telefoneren zit in het signaaltransport. Bij internettelefonie wordt het gesprek omgezet in datapakketjes (enen en nullen) die verstuurd worden via internet. Deze pakketjes worden door software slim verpakt, zodat er veel minder capaciteit nodig is voor een gesprek. Uw e-mails lopen via uw internetprovider. Uw telefoongebruik loopt via uw VoIP-provider.

Bij deze provider ‘gebruikt’ u een stukje van de virtuele telefooncentrale en belt u de hele wereld, tegen veel lagere tarieven dan u gewend bent bij uw huidige telefoonprovider. CompX zorgt dat uw verbinding tot stand komt, maar ook dat uw faxen worden ontvangen en verstuurd en uw doorschakelingen geregeld zijn. U kunt er dus bijna alles mee wat u zich kunt bedenken.

Skype versus Online Bellen via VoIP
Voor het gemak kunt u Online Bellen via VoIP vergelijken met Skype. Dat kent iedereen! De overeenkomst is, dat er communicatie is via het internet. Het verschil is, dat u alleen kunt ‘Skypen’ met iemand die ook Skype heeft. Tevens kunt u met Skype niet gebeld worden op een telefoonnummer. Met Online Bellen via VoIP van CompX kunt u iedereen bellen die u wilt. Verder is er niets aan Skype instelbaar en stuurbaar en is het verre van betrouwbaar.

Zo werkt Online Bellen via VoIP

U neemt de telefoon op en hoort de gesprekstoon, die laat weten dat u verbinding hebt met het telefoonnetwerk.
– U toetst een nummer in.
– Het gesprek wordt gerouteerd via de switch van uw telefoonaanbieder naar de persoon die u belt.
– Er wordt verbinding gemaakt tussen uw lijn en de lijn van de andere persoon, waardoor er een circuit is.
– Na het gesprek hangt u op en wordt het circuit verbroken en is de lijn weer vrij.

Tijdens het gehele gesprek, hoelang het ook duurt, is het circuit tussen beide lijnen open. Telefoongesprekken via het traditionele PSTN worden via een standaard snelheid van 64 kilobits per seconde (Kbps) verstuurd, of 1024 bits per seconde (bps) in elke richting, waardoor de totale transmissie 128kbps bedraagt. Tijdens een gesprek van 10 minuten wordt er ongeveer 9,4MB aan data verstuurd.

Als u er over nadenkt, dan wordt veel van de data die tijdens een telefoongesprek wordt verstuurd verspild. Tijdens de meeste gesprekken luistert één persoon naar de ander die praat, wat betekent dat de helft van de verstuurde data dus ongebruikt blijft. De hoeveelheid verstuurde data zou dus gehalveerd kunnen worden. Aangezien het ook voorkomt dat beide partijen stil zijn, en als er tijdens deze stiltes geen data verstuurd wordt, zou de verstuurde hoeveelheid data nog minder zijn.

Datanetwerken, de netwerken gebruikt voor Online Bellen via VoIP, maken geen gebruik van circuit switching. Uw internetverbinding zou erg langzaam worden als er een continue verbinding met de webpagina is die u bezoekt. In plaats van een constante verbinding, gebruiken data netwerken packet switching.

Flexibel bellen met VoIP
Bent u benieuwd wat CompX voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers via 013 8200 254 of per mail via info@compx.nl. Wij helpen u graag.

1 Response

Leave a Reply