013 8200254       Informatie MA-VR 8.30 uur - 17.00 UUR       Servicedesk MA-VR 7.30 uur - 18.00 UUR

Ondernemen in de cloud: hoe werkt dit nou precies?

Heeft u al eens gehoord van Cloud Computing? Het is een steeds populairder begrip onder MKB’ers. Cloud Computing is het via internet op aanvraag beschikbaar stellen van uw mail en (bedrijfs)gegevens. Werken in de cloud is juist voor mkb-bedrijven interessant, omdat men daarmee eenvoudig en relatief goedkoop over moderne technologie beschikt. Het heeft dus veel voordelen voor u als ondernemer. CompX vertelt u meer in deze blog. Inmiddels is internet een voorziening die net zo vanzelfsprekend is als gas, water en licht. Het is er altijd en overal. Want zelfs als u zich in het uiterste puntje van Nederland begeeft, is er nog wel ergens een streepje 3G of 4G te bekennen. Waarom zou u dan niet ook al uw bestanden opslaan op een plek waar u er altijd en overal bij kunt?

Kostenbesparing
Wanneer u overstapt naar Cloud Computing hoeft u geen rekening meer te houden met de investering in licenties en softwarepakketten. U neemt met Cloud Computing alleen diensten af waarvan uw onderneming gebruik maakt. Dit gebeurt in de vorm van een abonnement en pakt dus voordelig uit voor uw kosten.

Een knap staaltje technologie
De ‘cloud’ is vergelijkbaar met het lichtnet: in de cloud kunnen software, hardware en data beschikbaar gesteld worden voor gebruik. Iedereen die toegang heeft tot een netwerk in de cloud kan data uploaden en downloaden, zodat er een online werkplek ontstaat. Dit beschikbaar stellen van gegevens gebeurt via het internet. Wat elektriciteit is voor het lichtnet, is internet dus voor de cloud. Cloud Computing realiseert een betere bereikbaarheid van uw medewerkers en bedrijfskritische data. Het maakt werken op afstand, zowel individueel als in teamverband, dus een stuk eenvoudiger.

Een diverse netwerkstructuur
Omdat iedereen anders is, zijn er ook diverse mogelijkheden op het gebied van Cloud Computing. Zo kunt u kiezen wat er het beste bij u past en bij de gegevens die u online wilt opslaan. De vier hoofdvarianten bestaan uit een publieke structuur, een private structuur, een hybride structuur en een community structuur. Afhankelijk van de informatie die u wilt opslaan kunt u er dus voor kiezen om de cloud geheel voor eigen gebruik te houden of deze te delen met anderen.

Beveiligde bestanden en een goede back-up
Veel ondernemers maken zich vooral zorgen over de beveiliging van hun kostbare informatie. Voorheen wist u precies waar u uw gegevens had opgeslagen en kon niemand anders daarbij komen. Nu ‘zweeft’ het voor uw gevoel maar een beetje door het luchtruim, terwijl het voor iedereen voor het grijpen ligt. Begrijpelijk, maar er zijn voldoende manieren om uw data te beveiligen. Als u weet wat u doet, dan is Cloud Computing juist een veilige manier van dataopslag. Op het moment dat u gebruik maakt van Cloud Computing, staan uw gegevens namelijk opgeslagen in streng beveiligde datacenters. Hier worden dagelijks meerdere back-ups van gemaakt. Het maken van een back-up is bij Cloud Computing dus niet alleen meer uw eigen verantwoordelijkheid, maar ook die van de aanbieder van de cloud service. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken over een goede back-up en kunt u zich volledig richten op uw core business. Meer informatie over de beveiliging van uw cloud-opslag vindt u op onze website onder Online Werken.

Flexibel werken met cloud computing
Bent u benieuwd wat CompX voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers via 013 8200 254 of per mail via info@compx.nl. Wij helpen u graag.