013 8200254       Informatie MA-VR 8.30 uur - 17.00 UUR       Servicedesk MA-VR 7.30 uur - 18.00 UUR

Verbouwereerd kijk ik naar m’n scherm. Niets. Zelfs niet het vertrouwde licht zoemende geluid van mijn laptop. Zo ineens is het wel erg stil. Snel dep ik de koffie weg en druk m’n notebook weer aan. Niets. Ik probeerde het nog een keer en houd de knop wat langer ingedrukt. Weer niets. Een beangstigend gevoel bekruipt me. Nee, het zou toch niet? Zo lang heb ik deze computer toch niet. En al m’n werk staat erop! Paniekerig druk ik nog een paar keer harder en sneller achter elkaar op de knop. Weer niets.

Het zweet breekt me uit als ik denk aan wat er allemaal wel niet op m’n laptop staat. M’n zakelijke e-mails, de aantekeningen van m’n werk, m’n urenregistratie, de facturen van m’n leveranciers, de offertes die ik gisteren heb uitgewerkt. M’n hele administratie! Als bevroren denk ik aan alle gegevens die ik laatst nog had doorgespit om m’n belastingaanvraag in orde te maken. Hoe lang moest je dat ook alweer bewaren? Was dat niet 7 jaar voor eventuele controle?

In paniek grijp ik naar mijn mobieltje. Prompt maakt ie geluid. ‘u heeft 1 nieuwe e-mail’ toont m’n scherm. Na een paar seconden dom staren begin ik te lachen. Natuurlijk! Met de online werkomgeving van CompX ICT & Telecom staan al mijn bedrijfsgegevens en data veilig in de cloud. En het mooiste: iedere dag wordt er automatisch een backup van al m’n bestanden gemaakt. Opgelucht haal ik weer adem. Jammer van m’n laptop. Maar die zou ik zonder twijfel zo inruilen voor m’n vakantiefoto’s van Spanje. Ik pak m’n smartphone en ga naar mijn documenten en foto’s.

Related Posts

1 Response

Leave a Reply