013 8200254       Informatie MA-VR 8.30 uur - 17.00 UUR       Servicedesk MA-VR 7.30 uur - 18.00 UUR

De top 10 met handige toetscombinaties

Vindt u het irritant om alle mogelijkheden binnen Windows en Apple met de muis op te zoeken? Dit is niet nodig, er zijn namelijk handige toetscombinaties voor de meeste opties binnen Windows en Apple. Het gebruik maken van toetsencombinaties kan je productiviteit verbeteren, het verminderen van herhalende spanning en het houdt je gefocust.

Wij hebben voor u de 10 meest gebruikte toetsencombinaties op een rijtje gezet;

#1 Windows CTRL + C / Apple CMD + C
Met deze toetsencombinaties kan je je tekst kopiëren. Dit kan handig zijn in situaties wanneer je het nodig hebt in meerdere tabbladen, op de verkeerde plaats hebt getypt en naar de juiste moet verplaatsen (zie #2).

#2 Windows CTRL + V / Apple CMD + V
Zoals bij #1 beschreven kan je je complete tekst kopiëren, maar je moet het ook kwijt kunnen natuurlijk. Dat kan met deze handige toetscombinaties.

#3 Windows CTRL Z / Apple CMD + Z
Met deze toetsencombinaties kan je je veranderingen ongedaan maken. Stel je voor je hebt iets aangepast en je bent er niet tevreden over in plaats van dat je naar links boven gaat en op het ‘ongedaan maken’ klikt, heb je hier nu een toetsencombinatie voor.

#4 Windows CTRL F / APPLE CMD + F
Met deze toetsencombinaties kan je een zoekfunctie opstarten die naar bepaalde woorden zoekt in een bestandje, op het internet en ga zo maar door. Dit kan handig zijn als je een lap met tekst voor je neus hebt en iets specifieks zoekt maar niet meer weet waar het te vinden is.

#5 Windows ALT + TAB / Apple CMD + TAB
Met deze toetsencombinaties kan je gemakkelijk en snel van tabbladen wisselen et cetera. Als je met 10 verschillende dingen bezig bent, moet je makkelijk kunnen schakelen in plaats van alles af te gaan klikken heb je deze handige toetscombinaties om te schakelen tussen je werkzaamheden.

#6 Windows CTRL + S / Apple CMD + S
Met deze toetsencombinaties sla je gemakkelijk een bestand mee op. Als je even snel tussendoor op wilt slaan en niet uit je flow wilt komen, druk je gewoon lekker deze combinatie in.

#7 Windows CTRL + HOME – CTRL + End / Apple CMD + the up arrow – Apple CMD + the down arrow
Met deze deze handige toetscombinaties kom je gemakkelijk aan het begin en het einde van een pagina. Als je helemaal onderaan een pagina bent en geen zin hebt om te gaan scrollen is het natuurlijk handig.

#8 Windows CTRL + P / Apple CMD + P
Met deze toetsencombinaties kom je gemakkelijk bij het printmenu, zonder het eerst te hoeven zoeken.

#9 Windows CTRL + Backspace
Even te snel wat getypt? Dan is deze toetsencombinatie handig om even het woordje wat je fout hebt getypt te verwijderen en opnieuw te beginnen.

#10 Windows CTRL Left or Right arrow
Als je even iets moet aanpassen en tussen 2 woorden in moet zijn, is deze toetsencombinatie natuurlijk handig.

Microsoft Outlook

Mail jij met Microsoft Outlook? Wij hebben een aantal handige tips voor het gebruik van Microsoft Outlook op een rijtje gezet.

Leave a Reply