013 8200254       Informatie MA-VR 8.30 uur - 17.00 UUR       Servicedesk MA-VR 7.30 uur - 18.00 UUR

5 redenen waarom accountants Online Werken in de cloud

Begin februari meldde wij jullie dat accountants massaal over gaan naar de cloud. Deze trend die wij toen ontdekten heeft zich verder doorgezet. De cloud. 6 jaar geleden nog een buzzwoord: wie de term toen gebruikte werd al snel als expert gezien. In 6 jaar tijd is er veel veranderd. Het Online Werken in de cloud is niet meer weg te denken uit het hedendaagse IT-landschap en is onderwerp van gesprek op IT-afdelingen, maar ook in de directiekamer, bij marketeers en verkopers.

Voordelen waarom accountants online werken in de cloud

Vraag jij jezelf ook af of het interessant is om met je bedrijf naar de cloud te gaan? Bij het beantwoorden van deze vraag richten we ons op de behoefte van bedrijven om diensten via het internet geleverd te krijgen. Uiteraard is het ook mogelijk om diensten via het internet te leveren, maar dit zal niet voor iedereen mogelijk zijn.

Elke onderneming gebruikt –vaak zelfs zonder het te weten- vele soorten software. E-mail, een CMS voor de website, voorraad, CRM, boekhouding, een kassasysteem, salarissoftware, etc. Sterker nog: zonder er bewust van te zijn worden vaak online tools gebruikt. De gemakkelijke instap in een clouddienst maakt het voor elk bedrijf mogelijk en interessant om online diensten te gaan gebruiken. Met name het MKB kan flink besparen op ICT kosten door de juiste keuze te maken voor software in de cloud.

Software in de cloud wint het al snel van traditionele software, vaak aangeduid met on premise systemen. De grotere beschikbaarheid, veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke redenen om voor de cloud te kiezen. Voor installatie en ingebruikname is geen eigen server of systeembeheerder meer nodig, evenals voor het onderhoud van het systeem. Zolang je de dienst gebruikt heb je altijd de laatste versie van de software ter beschikking. Nooit meer zorgen maken over backups of storingen, 24/7 alle data en systemen waar dan ook ter wereld ter beschikking. Cloudtools maken het nieuwe werken voor alle soorten organisaties mogelijk. Het antwoord op de vraag is dus vrijwel altijd: “Ja”, de cloud is ook voor uw bedrijf interessant.

Nadelen om over te gaan naar Online Werken in de cloud

Wanneer er voordelen zijn om online te werken in de cloud, zijn er natuurlijk ook nadelen. Zo heb je geen directe eigen controle over het systeem. Cloudsoftware wordt regelmatig bijgewerkt; wanneer de software geüpdatet wordt heb je meestal geen toegang tot het systeem.

Toch zijn de nadelen meestal weg te strepen tegen de voordelen. Onderhoud wordt meestal in de nacht uitgevoerd. Hierbij is het wel van belang bij welke aanbieder je de dienst afneemt. Kies je voor een cloud-leverancier uit Amerika, dan wordt het onderhoud vaak in de nacht in Amerika uitgevoerd. Kies je voor CompX met het datacenter in Eindhoven, dan worden de updates en het onderhoud uitgevoerd wanneer het jou uitkomt; meestal ’s nachts dus.

Online Bellen via VoIP voor accountants

Naast Online Werken in de cloud voor accountants biedt CompX ook Online Bellen via VoIP aan voor accountants. Met VoIP-telefonie van CompX ben je net als bij het werken in de cloud altijd en overal bereikbaar. Zowel op je vaste telefoon, als op je mobiel. Je hebt buiten een internetverbinding (WiFi, vast, 3G of 4G) geen fysieke infrastructuur nodig om online te bellen. Het vervangen en uitbreiden van zeer prijzige telefooncentrales behoort dus ook tot het verleden. Naast het altijd en overal bereikbaar zijn via VoIP biedt CompX nog 150 extra functies voor je telefonie.

5 redenen waarom accountants Online Werken in de cloud

Omdat ook steeds meer accountants de overstap maken naar de cloud en sommige accountants nog twijfelen hebben wij onderstaande 10 redenen voor je op een rijtje gezet.

 1. Meer inzicht en zichtbaarheid
  Van de bedrijven die de cloud gebruiken stelt 54% dat zij dit doen voor de inzet van analytische software, om op deze manier meer inzicht te krijgen in de data die voorhanden is. Verder gebruikt 57% de cloud om deze data te delen via diverse applicaties en platformen.59% van de ondervraagden aan in de (nabije) toekomst de cloud te willen inzetten om toegang te krijgen tot deze zogenoemde ‘big data’. Dit geeft dus aan dat je als bedrijf eigenlijk niet achter kunt blijven.
 2. Samenwerken wordt gemakkelijker
  Online Werken in de cloud maakt het mogelijk om binnen de organisatie gemakkelijker samen te werken. Software en documenten zijn bijvoorbeeld via verschillende apparaten overal toegankelijk (zolang er een internetverbinding is) en direct wijzigen, waardoor deze altijd up-to-date zijn. Daarbij kunnen de mensen met wie je samenwerkt ook direct zien wat en wanneer je iets hebt aangepast.Van de mensen die meededen aan het onderzoek geeft dan ook 58% aan dat samenwerkingsverbanden met behulp van de cloud beter verlopen, terwijl 59% stelt dat het de integratie tussen ontwikkeling en uitvoering verbetert.
 3. Ondersteuning van verschillende behoeften
  Online Werken in de cloud kan ook in verschillende bedrijfsbehoeften voorzien. Naast het feit dat je als medewerker overal toegang hebt tot belangrijke data, geeft 18% van de ondervraagden aan dat zij alle correspondentie voeren via de cloud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan e-mail.Verder geeft 15% aan dat zij de cloud gebruiken om data op te slaan. Tot slot gebruikt 13% van de bedrijven zakelijke softwareoplossingen die gebruikmaken van de cloud. Denk hierbij aan Twinfield, Exact of Unit4.
 4. Bewezen resultaten
  Bedrijven zien ook daadwerkelijk dat de inzet van Online Werken in de cloud rendeert. Niet alleen levert het een hogere ROI op. In het onderzoek geeft 25% van de ondervraagden aan dat zij door de cloud hun IT-kosten significant hebben zien dalen, terwijl maar liefst 55% een toename in efficiëntie heeft gemerkt.
 5. Veiligheid voorop
  Met al het nieuws over datalekken is het wel belangrijk dat je data veilig wordt opgeslagen. Wij zijn van mening dat je juist in de cloud veiliger werkt dan dat je je data op een USB stick of laptop zet. Zodra je deze verliest (door diefstal of brand) ben je het écht kwijt. Wanneer je je werkplek en data in de cloud hebt staan, ben je veel veiliger.

Vragen over de cloud of VoIP?
Heb je vragen over waarom accountants Online Werken in de cloud of Online Bellen via VoIP? Wij hebben de veelgestelde vragen aan CompX op een rijtje gezet, maar mocht je vraag er niet bij staan. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via 013 8200 254 (vestiging Tilburg) of via 010 890 7535 (vestiging Rotterdam). Daarnaast is het ook mogelijk om een gratis demonstratie op locatie aan te vragen. Wij vertellen je graag meer wat er (niet) mogelijk is.

Leave a Reply