013 8200254       Informatie MA-VR 8.30 uur - 17.00 UUR       013 8200255       Servicedesk MA-VR 7.30 uur - 18.00 UUR

10 feiten iedere SharePoint gebruiker zou moeten weten!

Laten we het onder ogen zien;

Werken met SharePoint voelt als een haat-liefde verhouding. Dus voordat je met dit platform het bed in duikt, zijn hier 10 feiten die je zou moeten weten.

#1  Het platform is niet zo makkelijk, als dat Microsoft beheerd.
Werken met Sharepoint zoals jij wilt, gaat een lastigere opgaven worden dan dat je denkt. Onderschat het niet! Maar het is zeker een aanrader als goed kan plannen.

#2  Kijk uit voor ontwikkelaars wie geen SharePoint gebruiken
Weet zeker dat je ontwikkelaars weten en begrijpen wat het platform inhoud en hoe zij dit moeten gebruiken.

#3  De zoekconfiguratie-functie binnen SharePoint is geen ‘magische eenhoorn’, het heeft constante aandacht en configuratie nodig.
Weet zeker dat je constant je ‘zoek-configuratie’ bijhoud. Je kan of een ‘Managed Properties’ aanmaken of een ‘Result Sources and Types’ toevoegen. Het bouwen van ‘Display Templates zal zeker een toegevoegde waarde zijn voor vele gebruikers.

#4  OneDrive voor Business is niet OneDrive of een Business-versie.
Begrijp wat OneDrive voor Business eigenlijk is, en maak het duidelijk aan de organisatie om geen verwachtingen te scheppen.

#5  Samenwerken aan een document is zeker mogelijk en het werkt prima.
Test het uit, samenwerken aan een document, in SharePoint 2013 werkt het goed en praktisch.

#6  Het mobiele verhaal achter SharePoint is niet wat je denkt wat het is.
Je moet weten dat een mobiel toegankelijke SharePoint, niet zo maar 1-2-3 klaar staat. Je moet namelijk een eigen Master Page en CSS voor bouwen.

#7  Content Types en Site Columns zijn niet optimaal.
Dit is een feit, de titel spreekt voor zich. Als je niet weet wat ‘Site Columns’ of Content Types’ zijn, dan weet je waar je moet starten. Elk ding in SharePoint hangt af van deze objecten en het juist gebruiken van deze objecten zal je veel hoofdpijn besparen.

#8  Ons meest succesvolle SharePoint projecten zijn de meest duidelijk gedefinieerde waarschuwingssignalen
Beschrijf en ontdek een probleem dat je wilt laten oplossen en implementeren door SharePoint, houd in gedachten dat je ook het moet gaan gebruiken in de toekomst. Je hebt een goede ontwikkelaar nodig, maar eerst moet je weten wat je zoekt om op te lossen.

#9  Niemand denkt dat een formulier invullen en een document invullen leuk is, laten we ons niet voor de gek houden.
Ga er niet van uit dat je iedereen zijn ‘inner-nerd’ kunt bereiken, die oneindig ‘metadata’ formulieren wilt invullen. Dit wilt misschien aan het einde van de rit wel helpen.

#10  SharePoint is extreem leuk om mee te werken, op de mindere punten na. Het is een ‘love story’
Je gaat het ontzettend leuk vinden en dat is ook zo als je een hekel aan dit platform hebt. Waarom? Het is zo’n groot platform, je kan er gewoon niet verveeld mee raken.

Leave a Reply